Redes Sociales de Josep:

Waddenzee

El mar de Wadden, Patrimoni de la Humatitat de la UNESCO 

WaddenzeeElmar de Wadden(Wattenmeer en alemany,Waddenzee en neerlandès, Waadsee en frisó, Wattensee en baix alemany i Vadehavet en danès) és un mar situat entre les illes Frisones i el mar del Nord per un cantó i les costes neerlandesa, alemanya i danesa per l'altre. Es troba inscrit a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 2009.

Wad en Maren

 

Format per planes mareals, és molt poc profund, i durant la marea baixa consisteix en grans planes sorrenques interrompudes per priels o canals de drenatge naturals que evacuen l'aigua a marea baixa però s'omplen en sentit contrari a marea alta. De fet, és possible travessar-lo a peu, des del continent a les illes o viceversa, però sense guia i taula de marees és una operació força arriscada. S'hi donen també corrents llargs i a marea alta les elevacions s'encerclen per mar abans d'inundar-se completament.

La consistència de la sorra és molt específica i més aviat fangosa. Fa uns 450 quilòmetres de llarg i entre 5 i 30 d'ample, amb una superfície d'uns 10.000 km². Passen per allà més de dos milions d'aus migratòries. En particular, aproximadament el 70% de tota la població europea d'Tadorna tadorna (180.000). Hi ha invertebrats aquàtics endèmics, rèptils amenaçats i amfibis, i és una zona important per a la cria de la Phoca vitulina. Es desenvolupen activitats de ramaderia, turisme, la caça, la pesca de marisc.

 

Phoca vitulina